Wykonanie
Keks pieczemy na święta, ale nie tylko wtedy.Jest szybki do przygotowania i możemy go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota.Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość...nasz jest
marchewkowy.Chcemy Was zachęcić do przygotowanie tego keksu......a co na Wielkanoc tez może być;)Składniki;4
jajka,1 szklanka
cukru,4 szklanki startej
marchewki,2 szklanki
mąki,1 szklanka
oleju,1/2 łyżeczki
soli,
przyprawa do piernika,1/5 łyżeczki
proszku do pieczenia,1 łyżeczka
sody,
bakalieWykonanie;Utrzeć
jajka z
cukrem. Dodac
olej,
mąkę i wymieszać. Dodac
rzyprawy i
bakalie /nasz jest bez bakali/ . Na koniec dodajemy startą
marchewkę. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 CPrzygotowanie krok po kroku KLIKNIJ TUTAJ