Wykonanie
Ostatnio bardzo mało nas...praca zawodowa pochłania bardzo:) Zgodnie z obietnicą testowaliśmy dla Was tym razem coś z magazynu "Moje Gotowanie". Placek rewelacja...polecamy naprawdę szczerze:)Składniki;30 dkg
maki,10 dkg
cukru,łyżeczka mielonego
cynamonu,15 dkg zimnego
masła,1
jajko,50 dkg
śliwekPo
przyprawy zapraszamy do SKWORCUWykonanie;
Masło,
cukier i
cynamon mieszamy razem. Dodajemy pokrojone
masło i
jajko, Zagniatam ciasto opuszkami palców tworząc kruszonkę. Odkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie myjemy i drylujemy
śliwki. Połowę kruszonki wysypujemy na dno tortownicy, naciskając wylepiamy gładki spód,Na nim rozkładamy
śliwki i posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy 35=40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

/źródło " Moje Gotowanie" wrzesien 2014/