Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem na zupę. Jeśli tak jak ja, w piątkowy wieczór padacie ze zmęczenia, a wasze nerwy są w kiepskim stanie, to zaserwujcie sobie naturalne ukojenie... Wiele osób nielubi kminku, wiem, ale mimo to zachęcam do spróbowania ;) Przepis odnalazłam w książce "Obiad w pół godziny ".Składniki:1 łyżka oleju1 łyżka mąki1 litr wody/rosołu1 łyżka kminku1 ząbek czosnkusólpieprzgałka muszkatołowa125 g sera ementaler3 łyżki mlekaPrzygotowanie:Z łyżki oleju i łyżki mąki zrobić rumianą zasmażkę. Rozprowadzić ją litrem wody, mieszając, dodać łyżkę kminku i ząbek czosnku oraz do smaku soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Gotować 30 minut na małym ogniu. Na talerze lub dno wazy dodać 125 g tartego sera ementalera i 3 łyżki mleka. Zalać to zupą (można ją przecedzić) i podawać z chlebem razowym.