ßßß
Słodki pudding z pieczywa to jeden z najszybszych sposobów na proste słodkie śniadanie lub popołudniową przekąskę. Jest też dobrym rozwiązaniem na wykorzystanie czerstwego pieczywa, które zalega nam często w kuchni i nie wiemy co z nim zrobić. Do puddingu takiego można dodać ulubione dodatki jak pestki, rodzynki, miód czy nawet czekoladę. Wszystko zależy od waszego pomysłu i smaku :)składniki:1-2 stare kajzerki70 ml mleka1 jajko1 banan1 łyżka cukru1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoBułki porwać na kawałki, umieścić w misce. Mleko połączyć z cynamonem, cukrem, ekstraktem z wanilii, jajkiem i dobrze wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować cienko masłem. Na dno ułożyć kawałki bułki, polać mieszanką mleczną i przykryć warstwą z plastrów bananów. Na owoce ułożyć kolejną warstwę pieczywa i powtórzyć pierwszy etap do zużycia składników. Całość piec w 180 º C przez ok. 30 minut. Wyjąć, przestudzić przez 10 minut i podawać na ciepło lub na zimno.Smacznego! :)