Składniki:mąka pszenna 25 dagcukier waniliowy 1twaróg 25 dagmasło 1 kostkajabłka 3 dużesok z cytryny 2 łyżeczkicynamon 1/2 torebkimiód płynny 3 łyżkicukier puder do posypania ciasteczekWykonanie:Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Margarynę posiekać razem z mąką, twarogiem i cukrem waniliowym. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Dodać miód, cynamon i wymieszać.Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić w kwadraty. Na każdym ułożyć nadzienie. Zwinąć rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec na złoty kolor ( około 25- 30 min). Posypać cukrem pudrem.