Wykonanie

Składniki:
schab ok. 0,5 kg (lub inne miękkie wieprzowe, ale wymaga dłuższego duszenia)
masło 2-3 łyżki
pieczarki (małych 11) 20 dag
musztarda 1 łyżeczka
imbir,
sól,
pieprz do smaku2 łyżki białego
wytrawnego winaśmietana 150 g
serek topiony w
kiełbasce (kremowy lub
śmietankowy)
makaron penneWykonanie:
Mięso pokroić w słupki. Obsmażyć na
maśle.
Pieczarki umyć, poszatkować, wrzucić do garnka, podlać niewielką ilością
wody. Poddusić ok. 5-10 min.

Dodać
mięso,
musztardę,
imbir,
sól i
pieprz ,
wino. Dusić do miękkości
mięsa.

W tym czasie ugotować
makaron. Do sosu wrzucić
serek - rozpuścić. Dolać
śmietanę. Podgotować przez ok. 10 min. Podawać z
makaronem.