ßßß Cookit - przepis na Pasternak po mazursku

Pasternak po mazursku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
pasternak 2-3 korzenie
ziemniaki średniej wielkości 3
przyprawa Jarzynka 1 łyżeczka
sól
mleko 125 ml
okrasa ( masło, słoninka itp.)
Wykonanie:
Korzenie pasternaku i ziemniaki oczyścić, umyć, pokroić na małe cząstki, zalać w garnku wrzącą wodą, posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić. Zagrzać mleko, dodać do ugotowanych warzyw. Posypać łyżeczką przyprawy "jarzynki" i utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Okrasić masłem, smażoną cebulką, słoninką lub kiełbaską (np. salami). Posypać koperkiem lub natką pietruszki.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/pasternak-po-mazursku.html