ßßß Cookit - przepis na Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

nazwa

Wykonanie

Składniki:
jaja ugotowane na twardo, 4
masło, 1 łyżka
sól, pieprz kolorowy mielony do smaku
szczypta granulowanego czosnku
bazylia lub natka pietruszki
bułka tarta
masło do smażenia
(W bogatszej wersji można dodać pieczarki lub szynkę.)
Wykonanie:
Jaja w skorupkach przepołowić wzdłuż ostrym nożem. Uważać, by nie zepsuć skorupek. Wyjąc białko z żółtkiem, rozdrobnić widelcem. Dodać przyprawy, wymieszać. By masa była bardziej zwarta dodać masło. Masą napełnić skorupki, górną część panierować w bułce tartej, odwrócić i smażyć na złoto. Podawać gorące.
Uwaga:
Jeśli chcemy dodać pieczarki, to powinny być wcześniej usmażone lub blanszowane. Zarówno grzybki, jak szynka powinny być drobno pokrojone.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/jaja-faszerowane.html