Wykonanie

Składniki:
jaja ugotowane na twardo, 4
masło, 1 łyżka
sól,
pieprz kolorowy mielony do smakuszczypta granulowanego
czosnkubazylia lub
natka pietruszkibułka tartamasło do smażenia(W bogatszej wersji można dodać
pieczarki lub
szynkę.)Wykonanie:
Jaja w skorupkach przepołowić wzdłuż
ostrym nożem. Uważać, by nie zepsuć skorupek. Wyjąc
białko z
żółtkiem, rozdrobnić widelcem. Dodać
przyprawy, wymieszać. By masa była bardziej zwarta dodać
masło. Masą napełnić skorupki, górną część panierować w
bułce tartej, odwrócić i smażyć na złoto. Podawać gorące.Uwaga:Jeśli chcemy dodać
pieczarki, to powinny być wcześniej usmażone lub blanszowane. Zarówno
grzybki, jak
szynka powinny być drobno pokrojone.