Jest moją ulubioną zupą. Przypomina mi dzieciństwo dlatego często do niej wracam. Poza tym moje małe "wariatki" ;) też ją lubią.Składniki:1 skrzydełko2 marchewki1 pietruszka2 łyżki skrobi kukurydzianejprzyprawy: 1 łyżka Kucharka, szczypta soli, pieprzu180 g śmietany łowickiej ukwaszonej 15% (3/4 szklanki) lub jogurt naturalny (mały 180g Zott)2 l wodyDo wody dodaję przepłukane skrzydełko, obrane warzywa. Marchewki kroję w plasterki. Gotuję 0,5 godziny dodaję przecier, przyprawy dolewam około 0,5 l przegotowanej wody, doprowadzam do wrzenia. Skrobię mieszam w 1/2 szklanki zimnej wody przelewam do zupy, następnie dodaję śmietanę lub jogurt. Wystarczy zagotować i odstawić.Można podać z ryżem, makaronem. Polecam.