Wykonanie
Ostatnio jestem zakochana w tym
makaronie. Jest naprawdę świetnym daniem ciepłym dla gości. Wszystko możecie wcześniej przygotować a
potem tylko wrzucić do piekarnika i zapiec.

Składniki:farsz
ser żółty 20 dag (kostka)
makaron Cannelloni 12 szt.Farsz:50 dag
mięsa mielonego indyczego35 dag obranej dyni1
cebula20 dag
sera żółtego1/2 łyżeczki
papryki słodkiej i
carryszczypta
soli,
pieprzuObraną
dynię kroję w grubą kostkę. Kropię odrobiną
oliwy z oliwek,
solę szczyptą
soli, mieszam w naczyniu. Przekładam na brytfankę wyłożoną papierem pergaminowym i piekę w 200st. 0,5 godz.
Dynia powinna być miękka ale nie spieczona. Upieczoną miażdżę "tłuczkiem do
ziemniaków" odstawiam do przestudzenia.
Cebulę obieram, kroję w kostkę, przesmażam chwilę do zeszklenia dodaję
mięso, przyprawiam i smażę razem około 5 minut. Odstawiam do przestudzenia. Robię sos, następnie mieszam
mięso z dyną i
serem, startym na grubych oczkach napełniam
makarony. Naczynie żaroodporne smaruję 1/3
sosu beszamelowego, układam
makarony i polewam resztą sosu. Wkładam do nagrzanego do 180st. piekarnika, zapiekam 0,5 godz. Następnie posypuję startym na grubych oczkach
serem żółtym i zapiekam jeszcze 15minut. Podaję.

Życzę smacznego!