Wykonanie
Łasuchem jestem ogromnym, dlatego rzadko piekę jakiekolwiek ciasta. Ot po prostu żeby nie kusiły i nie podnosiły mi poziomu
cukru we
krwi ;) ale czasami robię sobie odstępstwa.

Składniki na formę 24cm:1 1/4 szk
mąki pszennej2 łyżki
cukru pudru1/2 kostki
margarynyodrobina zimnej
wodyMąkę przesiewam, dodaję szczyptę
soli,
cukier puder,
margarynę. Wszystko razem siekam i wyrabiam szybko jednolite ciasto w razie potrzeby dodaję odrobinę (około 3 łyżki stołowe) zimnej
wody. Formuję kulę zawijam w folię wkładam do lodówki na 1,5 lub 2 godz. Schłodzone ciasto wałkuję, przekładam do formy, nakłuwam widelcem bardzo gęsto. Dobrze jest położyć na ciasto obciążenie np.
ryż w folii aluminiowej. Wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 10 min w 180st. Ściągam
ryż i dopiekam kolejne 10 min w 200st. Ciasto powinno
mieć złoty kolor (mnie się odrobinę spiekło).1
budyń waniliowy1
galaretka u mnie truskawkowa1/2 l
malinBudyń gotuję według przepisu na opakowaniu,
galaretkę rozpuszczam pozostawiam do przestygnięcia. Część
malin mieszam z chłodnym
budyniem. Na zimne ciasto nakładam
budyń i resztę
malin. Zalewam tężejącą
galaretką. Pozostawiam do schłodzenia na 0,5 godz.Ciasto jest proste w wykonaniu, polecam!