Wykonanie
To jedno z niewielu ciast jakie mi się udaje, cóż począć trzeba w końcu pomyśleć o zmianie piekarnika ;)

Składniki na ciasto:45 dag
mąki tortowej1 5 dag
cukru5 dag
masła2 łyżeczki
sody3 łyżki
miodu3 łyżki
śmietany1
jajkoZagnieść ciasto, schłodzić 0 , 5 godz, podzielić na 2 części(grubsze lub 3 cieniutkie), cienko rozwałkować, piec w 180st. około 15 lub 20 min. wszystko zależy od piekarnika.500 ml
śmietany kremówki 30%3 śmietanfixy1 łyżka
cukru pudru1 puszka gotowej masy karmelowej lub
mleko skondensowane słodzone, które należy wcześniej gotować ok.3 godz. w kąpieli
wodnej.
Śmietanę lekko podbić, dodać
cukier i śmietanfixy, ubić. Gotową
śmietanę przekładamy na zimy blat ciasta, przykrywamy drugim
ciastem i na wierzchu smarujemy masą karmelową. Zdobimy
płatkami migdałowymi lub posiekanymi
orzechami.

Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu