Wykonanie
Kto nie lubi przekąsek .... bo ja tak :) zwłaszcza wieczorami, gdy dzieci już śpią organizm zaczyna się już regenerować odzywa się żołądek ...chcę jeść. No cóż może i nie zdrowe, może i nie powinnam, ale mu nie odmawiam :)) Bardzo lubię
krakersy, paluszki schrupać sobie do filmu czy książki. Więc sobie piekę domowe
krakersy szybko, prosto, smacznie i za każdym razem można szaleć ze smakiem. I jak sobie tu odmówić.

SKŁADNIKI :1,5 szklanki
mąki plus do podsypania100 g
margarynyserek twarogowy (używam
paprykowy, może być też z
pieprzem,
czosnkiem,
ziołami wedle upodobań i wedle potrzeby)150 g1 płaską łyżeczkę
soli ziołowej
SPOSÓB WYKONANIA :
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Gdy jest już jednolite rozwałkujemy na cienko na omączonym blacie. Wycinamy kwadraty, koła zależy to od naszej fantazji. Ja dziurki robię słomką mój stary sprawdzony sprzęt do dziurkowania :)) układamy na blasze wyłożonym papierem do pieczenia i pieczemy ok 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Jeśli lubimy możemy
krakersy obsypać
sezamem,
czarnuszką,
kminkiem zależy to od naszych upodobań.
Krakersy dzięki smaku
serku jakiego dodamy oraz
soli ziołowej już mają swój charakter. Im będą cieńsze tym będą nam bardziej chrupały.

Pyszna, szybka przekąska z charakterem polecam.Miłego chrupania
Basia