Wykonanie
Kruche babeczki tym razem z nadzieniem
ziołowym.

Składniki :Ciasto :-
margaryna 20 dkg-
mąką 30 dkg-
żółtka 4-
sól 1/2 łyżeczkiKrem :-
serek kanapkowy lekki o smaku
ziołowym typu Almette-
jogurt bałkański 70-100g-
czosnek 1-2 ząbki ( opcjonalnie)-
bazylia ( suszona) 2 łyżki-
zioła prowansalskie 2 łyżki-
sól,
pieprz1. Zagnieść ciasto z podanych składników. Włożyć do zamrażalnika ( lub lodówki) na 30 minut.2. Wylepić foremki do babeczek
ciastem, w taki sposób by pozostawić sporo miejsca na nadzienie.3. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec do czasu jak zaczną być lekko brązowe ( trzeba uważać, bo od czasu lekkiego zbrązowienia do spalenia mijają dosłownie sekundy).4.
Serek miksujemy z
jogurtem ( na początek lepiej dodać 70 g, jak będzie za gęsty dodać kolejne 30 g).5. Dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę (
czosnek można pominąć) oraz wszystkie
przyprawy, doprawiamy
solą i
pieprzem i ponownie miksujemy.6. Gdy babeczki będą wystudzone napełniamy je farszem
ziołowym.