ßßß
Składniki :Ciasto :- margaryna 20 dkg- mąką 30 dkg- żółtka 4- sól 1/2 łyżeczkiKrem :- serek kanapkowy lekki o smaku ziołowym typu Almette- jogurt bałkański 70-100g- czosnek 1-2 ząbki ( opcjonalnie)- bazylia ( suszona) 2 łyżki- zioła prowansalskie 2 łyżki- sól, pieprz1. Zagnieść ciasto z podanych składników. Włożyć do zamrażalnika ( lub lodówki) na 30 minut.2. Wylepić foremki do babeczek ciastem, w taki sposób by pozostawić sporo miejsca na nadzienie.3. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec do czasu jak zaczną być lekko brązowe ( trzeba uważać, bo od czasu lekkiego zbrązowienia do spalenia mijają dosłownie sekundy).4. Serek miksujemy z jogurtem ( na początek lepiej dodać 70 g, jak będzie za gęsty dodać kolejne 30 g).5. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę ( czosnek można pominąć) oraz wszystkie przyprawy, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie miksujemy.6. Gdy babeczki będą wystudzone napełniamy je farszem ziołowym.