ßßß
Składniki :Krem :- jogurt bałkański 100 g- twaróg ( najlepiej z jak najmniejszymi grudkami) 300g- czosnek 3 ząbki- cukier 1/4 łyżeczki- zioła prowansalskie 2 łyżki- ostra papryka 1 łyżeczka- szczypiorek- sól, pieprz- kawior czarny lub czerwonyCiasto :- margaryna 20 dkg- mąką 30 dkg- żółtka 4- sól 1/2 łyżeczki1. Zagnieść ciasto z podanych składników. Włożyć do zamrażalnika ( lub lodówki) na 30 minut.2. Wylepić foremki do babeczek ciastem, w taki sposób by pozostawić sporo miejsca na nadzienie.3. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec do czasu jak zaczną być lekko brązowe ( trzeba uważać, bo od czasu lekkiego zbrązowienia do spalenia mijają dosłownie sekundy).4. Twaróg miksujemy dokładnie z jogurtem.5. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i ostrą papryką.6. Mieszamy dokładnie, i wkładamy na co najmniej 10 minut do lodówki.7. Następnie wypełniamy wystudzone babeczki kremem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, na wierz układamy około łyżeczki kawioru.Babeczki z podanego przepisu nie przesiąkają, nie mniej jednak ja robię je około 2 godzin przed podaniem i przechowuje w lodówce.Przepis zmodyfikowany, przepis na nadzienie - pochodzi z gazety Polska gotuje.