Wykonanie
Kruche babeczki z
kawiorem mają wyjątkowy smak, świetnie nadają się na przyjęcia jak i na przekąskę.

Składniki :Krem :-
jogurt bałkański 100 g-
twaróg ( najlepiej z jak najmniejszymi grudkami) 300g-
czosnek 3 ząbki-
cukier 1/4 łyżeczki-
zioła prowansalskie 2 łyżki-
ostra papryka 1 łyżeczka-
szczypiorek-
sól,
pieprz-
kawior czarny lub czerwonyCiasto :-
margaryna 20 dkg-
mąką 30 dkg-
żółtka 4-
sól 1/2 łyżeczki1. Zagnieść ciasto z podanych składników. Włożyć do zamrażalnika ( lub lodówki) na 30 minut.2. Wylepić foremki do babeczek
ciastem, w taki sposób by pozostawić sporo miejsca na nadzienie.3. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec do czasu jak zaczną być lekko brązowe ( trzeba uważać, bo od czasu lekkiego zbrązowienia do spalenia mijają dosłownie sekundy).4.
Twaróg miksujemy dokładnie z
jogurtem.5. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek,
zioła, doprawiamy
solą,
pieprzem,
cukrem i
ostrą papryką.6. Mieszamy dokładnie, i wkładamy na co najmniej 10 minut do lodówki.7. Następnie wypełniamy wystudzone babeczki kremem, posypujemy posiekanym
szczypiorkiem, na wierz układamy około łyżeczki
kawioru.Babeczki z podanego przepisu nie przesiąkają, nie mniej jednak ja robię je około 2 godzin przed podaniem i przechowuje w lodówce.Przepis zmodyfikowany, przepis na nadzienie - pochodzi z gazety Polska gotuje.