Wykonanie
Szacunek do
chleba wpoili mi rodzice, słowa jakie ciągle powtarzali "nigdy nie wyrzucaj
chleba do kosza bo kiedyś może Ci go zabraknąć" tkwią we mnie do dziś. Nigdy
chleba nie wyrzuciłam teraz tego uczę moje córki. Wiadomo
chleb czasem zostaję, w dzieciństwie mama smażyła go nam na patelni i podawała z
cukrem. Jakie to było pyszne. Ja
chleb jak dziś mi zostanie wykorzystuję go w inny sposób. Nazywamy go
chleb z dziurką :)
Robię go tak...SKŁADNIKI: porcja na 1 osobę czas przygotowania 15 min.- 2 kawałki
chleba-
masło 1/2 kostki-
jajka 2szt-
szczypiorek-
pomidor-
sól ,
pieprzSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:- z kawałka
chleba wykrawam ze środka dziurkę- na rozgrzaną patelnię wkładam kawałek
masła i układam na niej
chleb- w środek tzw. dziurkę wbijam
jajko uważając aby nie wypłynęło poza
chleb-
sole i pierze
jajko po czym odwracam na drugą stronę
- gdy smaży się z drugiej strony parzę
pomidora i kroję go w kostkę- gotowy kawałek
chleba układam na talerzu na niego kładę pokrojone
pomidory solę je oraz
pieprze oraz posypuje
szczypiorkiem. Równie dobrze można posypać świeżą
bazylią lub św
oreganoPyszny chrupiący kawałek
chleba ze świeżym
pomidorem i
ziołami czego chcieć więcej :)Smacznego