ßßß
            
        
Składniki:1 margaryna1 i 3/4 szklanki cukru2 jaja3 żółtka2 1/4 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 szklanki mleka1 opakowanie proszku do pieczeniaszczypta soli4 łodygi rabrabaruMiękką margarynę ucieram ze szklanką cukru. Gdy masa będzie w miarę jednolita nie przestając ucierać dodaję kolejno żółtka, a następnie całe jaja. Do gładkiej masy dodaję obie mąki, proszek do pieczenia, mleko i mieszam do połączenia składników (jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolewam jeszcze trochę mleka). Ciasto przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierz wykładam obrany i pokrojony rabarbar. Piękę w 180 st. C przez 30 minut. Białka ubijam ze szczyptą soli i pozostałym cukrem na lśniącą pianę. Wykładam na zapieczone ciasto i piekę jeszcze 20 minut w 120 st. C


Smacznego :)