ßßß
Składniki :puszka białej fasoli (400g)puszka fasoli "black eye" (z czarnym oczkiem) (400g)1 czerwona cebula2-3 pomidory2-3 jajka ugotowane na twardo2 łyżki natki pietruszkiszczypta sumaku3 łyżki oliwy3 łyżki soku z cytrynysól, pieprz
Przygotowanie :Fasolki odsączyć, opłukać i ponownie odsączyć, przełożyć do dużej miski. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę w drobną kosteczkę, dodać do fasoli wraz z posiekaną natką pietruszki.W niewielkiej miseczce wymieszać sok z cytryny z oliwą, solą, pieprzem i sumakiem, dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę i wszystko delikatnie wymieszać. Jajka pokroić w ćwiartki lub ósemki i udekorować nimi sałatkę, można także pokroić je drobniej (w dużą kostkę) i wrzucić do sałatki.
Smacznego !
