ßßß Cookit - przepis na Wiosenne farfalle

Wiosenne farfalle

nazwa

Wykonanie

Mimo połowy kwietnia, nadal jakoś nie czuć wiosny, dlatego też postanowiłyśmy spróbować przywołać ja przygotowując pyszne, wiosenne danie z kuchni włoskiej.
Ja zdecydowałam się na makaron z zielonymi warzywami - szparagami, groszkiem i bobem.
Takim oto wiosennym daniem zaklinałyśmy wiosnę razem z Zuzią , Panną Malwinną i Mopsem .
Składniki :
porcja makaronu farfalle pełnoziarnistego (~150g)
kilka łodyg dymki
mały pęczek szparagów
pół kubka mrożonego zielonego groszku
pół kubka mrożonego bobu
2 łyżki serka Philadelphia
100ml śmietany
bazylia (u mnie łyżeczka suszonej)
sol, pieprz
masło do smażenia
Przygotowanie :
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Szparagi pokroić na mniejsze kawałki i przesmażyć na maśle wraz z dymką.
Groszek i bób zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Bób obrać ze skórki i wraz groszkiem dodać do szparagów. Do warzyw dodać serek Philadelphia i śmietanę, doprawić solą, pieprzem i bazylią, dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. Dodać makaron i wymieszać, aby połączył się z sosem i warzywami. Natychmiast podawać.
Smacznego!
Źródło:http://codzienne-gotowanie.blogspot.com/2015/04/wiosenne-farfalle.html