Wykonanie
Mimo połowy kwietnia, nadal jakoś nie czuć wiosny, dlatego też postanowiłyśmy spróbować przywołać ja przygotowując pyszne, wiosenne danie z kuchni włoskiej.Ja zdecydowałam się na
makaron z zielonymi warzywami -
szparagami,
groszkiem i
bobem.Takim oto wiosennym daniem zaklinałyśmy wiosnę razem z Zuzią , Panną Malwinną i Mopsem .

Składniki :porcja
makaronu farfalle pełnoziarnistego (~150g)kilka łodyg
dymkimały pęczek
szparagówpół kubka
mrożonego zielonego groszkupół kubka mrożonego
bobu2 łyżki
serka Philadelphia100ml
śmietanybazylia (u mnie łyżeczka suszonej)sol,
pieprzmasło do smażenia

Przygotowanie :
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Szparagi pokroić na mniejsze kawałki i przesmażyć na
maśle wraz z
dymką.
Groszek i
bób zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut.
Bób obrać ze skórki i wraz
groszkiem dodać do
szparagów. Do warzyw dodać
serek Philadelphia i
śmietanę, doprawić
solą,
pieprzem i
bazylią, dokładnie wymieszać, aby
ser się rozpuścił. Dodać
makaron i wymieszać, aby połączył się z sosem i warzywami. Natychmiast podawać.

Smacznego!