Wykonanie
Przedstawiam Wam wspaniałą i bardzo smaczną przekąskę, która idealnie nadaje się na Wielkanocny stół, ale także na każdą inną imprezę. Kulki z
tuńczyka na ananasie smakują wyśmienicie i wyglądają bardzo ciekawie - Wasi goście będą nią zaintrygowani. Co więcej jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, każdy sobie poradzi. Mówiąc szczerze nie mam pojęcia
czemu do tej
pory ten przepis nie pojawił się na blogu, wielkie przeoczenie z mojej strony, ponieważ ta przystawka jest fantastyczna! Przepis na nią znalazłam lata temu, gdzieś w internecie, a dziś dzielę się nim z
Wami. Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak samo jak i mnie.

Składniki :puszka
ananasa w plastrach (zachować zalewę)puszka
tuńczyka w zalewiesok z cytryny do skropienia
tuńczyka2
jajka ugotowane na twardopół opakowania
fety (100-150g)niewielki pęczek
koperkułyżka
jogurtu naturalnego lub greckiego, ewentualnie łyżka
majonezusól,
pieprz
Przygotowanie :Plastry
ananasa odsączyć na sicie, płyn zachować.W misce wymieszać odsączonego i skropionego
sokiem z cytryny tuńczyka, starte na tarce o grubych oczkach
jajka i pokruszoną
fetę oraz posiekany
koperek, wlać niewielką ilość zalewy z
ananasa i dodać łyżkę
jogurtu (lub
majonezu), aby całość się lepiła. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Plastry
ananasa ułożyć na talerzu. Z masy tuńczykowej formować kulki i układać je na ananasie. Gotowe! Przed podaniem można schłodzić.



Smacznego!