ßßß
Składniki:1 duża cebula drobno pokrojona2 ząbki czosnku zmiażdżone1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę1 puszka kukurydzy1 litr bulionu warzywnego1 ostra papryczka chili drobno posiekana0,25 łyżeczki słodkiej papryki0,25 łyżeczki pieprzu kajeńskiego0,25 łyżeczki kurkumyolej do smażeniasól, pieprzgarść nachosówczerwona papryczka chili i świeża kolendra do przybrania
Przygotowanie:W garnku rozgrzać olej, przesmażyć cebulę i czosnek, gdy się zeszkli dodać paprykę i papryczkę chili, chwilę smażyć, następnie wrzucić kukurydzę, razem z zalewą. Zamieszać, chwilę dusić, wlać bulion, przykryć i dusić przez 15-20 minut. Pod koniec gotowania doprawić przyprawami, solą i pieprzem. Zdjąc z ognia, przestudzić i zmiksować. Doprawić do smaku, podgrzac i natychmiast podawać, przybrane nachosami, papryczka chili i kolendrą.
Smacznego!