Zapach kawy unoszący się w kuchni...a to wszystko dochodzi do nosa wprost z piekarnika ;)Zawdzięczam to nowej, odkrytej przeze mnie czekoladzie o smaku mocnego espresso...I nawet mój Mąż, który nie lubi kawy, nie umiał przejść obojętnie obok mojego keksu ;)Składniki:25 dag mąki25 dag margaryny25 dag cukru pudru5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowy1 łyżka spirytususkórka z cytrynymieszanka keksowapół tabliczki czekoladyespresso nadziewanejPrzygotowanie:Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać po jednym, całym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem, powoli dodawać do ucierania. Gdy całość będzie utarta na jednolitą masę dodać spirytus, skórkę z cytryny i oprószone mąkąbakalie. Czekoladę posiekać w małe kawałeczki i obtoczyć mąką, tak jak bakalie. Wymieszać całość łyżką.Masę przełożyć do mocno natłuszczonej formy lub wyłożonej papierem do pieczenia - keksówki.Piec w temperaturze 200 stopni około 1 godziny. Nie zaglądać! Niech się spokojnie piecze:)Po wystudzeniu można polać roztopioną w kąpieli wodnejczekoladą, ale wtedy jest bardzo słodki :)A jaki zapach się unosi w czasie pieczenia...