Wykonanie
Pomysł na szybki obiad, dla wprawionych do wykonania w kilka minut... O ile obiad może być bez
mięska :)Proporcje trzeba samemu dopasować do liczby konsumentów;)Z tego przepisu spokojnie
naje się cztery osoby ;)
Składniki:woreczek
ryżuworeczek
ryżu z warzywami30 dag
pieczarek2
cebule2 ząbki
czosnku3
jajkasuszony
koperekpieprzsólpapryka słodkavegetaPrzygotowanie:Gotujemy na twardo 2
jajka, studzimy i kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu do miękkości.
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki,
cebulę kroimy w półplasterki - podsmażamy na
oleju z pestek
winogron.
Ryż,
pieczarki,
cebulę,
jajka wrzucamy do dużej miski. Dodajemy surowe
jajko, przeciśnięty przez praskę
czosnek, posiekany
koperek i
przyprawy :)Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w
bułce tartej i smażymy na głębokim
oleju z pestek
winogron.Można je podawać z dowolnym sosem, ja wybrałam wersję z
sałatką z
pomidora i
ogórka.Pyszne!