Kolejny przepis z cyklu wariacji na temat cukinii...Tym razem jej przygotowanie będzie wymagało od nas dużo więcej pracy, ale efekt jest znacznie, znacznie lepszy :)Składniki:cukinie (małe)mięso mielone (jego ilość uzależniona jest od ilości cukinii, ale około 40-50 dag)duża cebuladuży pomidor30 dag pieczarek2 ząbki czosnkuser żółtynatka pietruszkiprzyprawa do mięsa mielonegosólświeżo mielony pieprzPrzygotowanie:Cukinie myjemy, suszymy, przekrawamy na pół i wydrążamy nasionka. Idealnie nadaje się do tego okrągła łyżeczka ;)Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju z pestek winogron z pokrojonymi drobno pieczarkami.Gotowe przekładamy do miski.Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego.Do gotowego mięska dodajemy pokrojonego w kostkę i obranego z łupki pomidora. Całość dusimy i dodajemy pieczarki z cebulką oraz pokrojoną natkę pietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :)Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym i zapiekamy 40 minut w 180 stopniach.Idealnie smakuje z dressingiem jogurtowym.