Wykonanie
W wietrzny, ale wiosenny dzień pojawiło się pytanie, co zrobić na obiad? Ale żeby było ciepłe, pożywne i żeby za dużo nie trzeba się było przy tym napracować...Tak powstał przepis na zapiekane naleśniki. W końcu zostały pochłonięte na gorąco... i ekspresowo :)Składniki na ciasto:1 szklanka
mąki1 szklanka
mleka1 szklanka
mineralnej wody gazowanejszczypta
solipół łyżeczki granulowanego
czosnkułyżeczka
suszonego koperkujajkoSkładniki na nadzienie:
pieczarkicebulakiełbaskaser żółtyPrzygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto ubijamy mikserem na jednolitą masę. Jeśli wyjdzie nam zbyt rzadka, można dosypać troszkę
mąki, ale nie za dużo (jeśli ciasto będzie zbyt gęste, naleśniki nie będą się chciały ładnie zwijać).Drobno pokrojone
pieczarki,
cebulę i
kiełbaskę podsmażamy (bez tłuszczu!) i delikatnie doprawimy - jeśli lubimy mocno przyprawiony farsz :)Smażymy naleśniki i na każdym kładziemy porcję nadzienia. Zawijamy, tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym.Posypujemy
startym serem żółtym - ilość według własnego uznania :)

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy 25 minut w 170 stopniach.Bardzo dobrze smakują z
keczupem,
sałatką albo
solo ;)

Smacznego!