Wykonanie
            Dzisiaj przepis na niedzielne ciasto, które jest bardzo smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe.Ciasto to można robić na wiele różnych sposobów, można do 
kaszy dodać rozpuszczoną 
czekoladę, a na wierzch zamiast 
owoców posmarować 
czekoladowym kremem z 
awokado, żeby uzyskać pyszne ciasto 
czekoladowe, można do 
kaszy dodać odrobinę 
wanilii i zrobić 
czekoladową polewę, ja robiłam je na tysiąc sposobów i za każdym razem smakuje niesamowicie.

Składniki:- 3 szklanki 
mleka (zwykłego lub roślinnego)- 1,5 szklanki 
kaszy jaglanej suchej- 2-3 łyżki 
miodu lub innego słodu- paczka 
daktyli 150g- 1,5-2 szklanki 
orzechów, 
migdałów lub 
słonecznikaPrzygotowanie:
Kaszę jaglaną zmielić w młynku do 
kawy (lub ugotować normalną i później zblendować, można też użyć 
mąki jaglanej) zalać 
mlekiem i zagotować, cały czas mieszając, po zagotowaniu zmniejszyć gaz i cały czas mieszać gotować tak długo, aż masa będzie gęsta, a po spróbowaniu 
kasza będzie miękka, dodać 
miód.
Daktyle moczyć przez 15 minut następnie zmielić dodać 
orzechy zmielone w młynku lub blenderze na proszek wymieszać, rozłożyć na blachę do tarty wyłożoną papierem , zalać 
kaszą jaglaną, ułożyć 
owoce i odstawić do lodówki do stwardnienia.


