Wykonanie
Kilka dni minęło odkąd zrobiłem tą zapiekankę :) Czas nie pozwolił mi wcześniej dodać przepisu :) Po kilku dniach
słonecznych znów było zimno, deszczowo i ponuro, a w takie dni ciężko mam się zabrać za cokolwiek :) Też tak macie ? :)

Danie bardzo proste, kilka warzyw wrzucone do parowaru, posypane
serem :) Ale bardzo ładnie się prezentuję i bardzo dobre wyszło :)

Składniki :2
ziemniaki1
cebula czerwona1/2
marchewki3
pieczarki1/2 białej rzodkwi3 łyżki
startego serarukolaPrzyprawy :
pieprz ziołowyzioła dalmatyńskie

Spód pojemnika do
ryżu wykładamy folią do pieczenia, tak żeby po bokach wystawała, żebyśmy
mieli za co później chwycić.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie plastry. Po czym połowę układamy na spód pojemnika do
ryżu. Posypujemy je
pieprzem ziołowy.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i parzymy wrzątkiem na sitku. Kiedy
woda z niej obcieknie, układamy ją na
ziemniaki.
Pieczarki myjemy, obieramy
daszki i kroimy w plastry, następnie układamy na
cebule.
Marchewkę myjemy, obieramy, kroimy w plastry i układamy na
pieczarki. Białą
rzodkiew tak samo, z tym wyjątkiem, że układamy ją na plastry
marchewki, następnie posypujemy ją
ziołami dalmatyńskimi.Na białą
rzodkiew układamy drugiego
ziemniaka, pokrojonego wcześniej w plastry i posypujemy
startym serem.

Wkładamy pojemnik z warzywami na pierwszy poziom parowaru, zalewamy wrzątkiem pojemnik na
wodę i włączamy urządzenie na 30-35 minut.
Rukole myjemy.Po wyłączeniu urządzenia wyjmujemy folię z warzywami na talerz. Wylewamy
wodę, która zebrała się na dnie i przekładamy danie na talerze docelowe, na wierzch układamy
rukole.

Czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam