ßßß
Składniki :1 plaster karkówki2 truskawkikilka borówek amerykańskich3 łyżki kaszy jaglanej2 łyżki oliwy z oliwekPrzyprawy :majeranektymianekpieprz czarnycząberpapryka wędzona
Karkówkę myjemy, odsączamy nadmiar wody i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy. Przyprawiamy z obu stron majerankiem, tymiankiem, pieprzem czarnym, cząbrem i papryką wędzoną. Po czym zawijamy mięso w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie, rozwijamy z folii i na nową folie aluminiową układamy w parowarze. Włączamy urządzenie na 40 minut.
Kasze jaglaną wsypujemy do sitka i płuczemy zimną wodą po czym przesypujemy do pojemnika na ryż.Na 20 minut przed końcem parowania mięsa, zalewamy kasze wrzątkiem w stosunku 2:1, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i wkładamy pojemnik na 2 poziom parowaru.
Truskawki i borówki amerykańskie myjemy. Jedną truskawkę kroimy na małe kawałki, a drugą w plasterki.Po 40 minutach parowania do kaszy dodajemy borówki i kawałeczki truskawki i przekładamy wszystko wraz z mięsem na talerz.
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznegoAdam