ßßß Cookit - przepis na Karkówka na zimno

Karkówka na zimno

nazwa

Wykonanie

1 kg karkówki
1 łyżka oliwy
1/2 łyżeczki s oli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżecz k i ostr ej papryk i
W małej miseczce mieszamy s ól, pieprz, majeranek i paprykę dodajemy oliwę, odstawiamy. Płuczemy karkówkę, wykładamy ją na formę do pieczenia i nacieramy marynatą, odstawiamy do chłodnego miejsca na dwie godziny. Po wyjęciu karkówki z lodówki, rozgrzewamy patelnię i obsmażamy karkówkę z każdej strony . Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 C i pieczemy około 1 i 1/2 godziny bez termoobieg u . Można podawać na ciepło, ale idealnie nadaje się do kanapek na zimno. Moż na ją przechowywać w lodówce przez kilka dni. S macznego :)
Źródło:http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/01/karkowka-na-zimno.html