Wykonanie
1 kg
karkówki1 łyżka
oliwy1/2 łyżeczki s oli1/4 łyżeczki
pieprzu1 łyżeczka
majeranku1/2 łyżecz k i ostr ej
papryk iW małej miseczce mieszamy s ól,
pieprz,
majeranek i
paprykę dodajemy
oliwę, odstawiamy. Płuczemy
karkówkę, wykładamy ją na formę do pieczenia i nacieramy marynatą, odstawiamy do chłodnego miejsca na dwie godziny. Po wyjęciu
karkówki z lodówki, rozgrzewamy patelnię i obsmażamy
karkówkę z każdej strony . Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 C i pieczemy około 1 i 1/2 godziny bez termoobieg u . Można podawać na ciepło, ale idealnie nadaje się do kanapek na zimno. Moż na ją przechowywać w lodówce przez kilka dni. S macznego :)