Wykonanie
Z czystej ciekawości kupiłam niedawno
mąkę kasztanową.Poszukując przepisów z jej użyciem znalazłam ciekawą propozycję: ciasto
kasztanowe.

Bez
jajek, bez
cukru, bez
mleka, bez
drożdży, bez
proszku do pieczenia, bez laktozy, bez glutenu, bez wysiłku, bez problemu… :)Czas wykonania (od wejścia do kuchni do pierwszego ciepłego kę sa) ok. 45 minut.Ilość składników: 5 (
mąka kasztanowa,
olej,
woda,
rodzynki i
migdały).Pierwszy kawałek tego ciasta zjadłam mimo dużych wątpliwości…Ale myliłam się kompletnie. To ciasto jest PYSZNE i BARDZO ZDROWE.Uwielbiam takie przepisy! Polecam:))



Składniki:250 g
mąki kasztanowej4 łyżki
oleju roślinnego1 i 1/4 szklanki
wody1/2 szklanki
rodzynek1/2 szklanki
migdałów w płatkachPrzygotowanie:
Mąkę kasztanową wsypać do miski, dodać
olej i
wodę. Utrzeć składniki na jednolitą masę.Do masy dodać
rodzynki i
migdały, zostawiając garść do ozdobienia wierzchu ciasta.Masę przełożyć do prostokątnej formy (jeśli silikonowej - nie trzeba natłuszczać
olejem).Wyrównać powierzchnię ciasta i ozdobić pozostałymi
bakaliami.Piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.Przed podaniem schłodzić.P.S. Przepis pochodzi z książki "Dieta bez
mleka i glutenu"

Smacznego!