ßßß Cookit - przepis na Ptasie mleczko

Ptasie mleczko

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
sobota, 18 lipca 2015
2 galaretki dowolny smak
1 mleko w puszce niesłodzone
3,5 łyżeczki żelatyny
1 szkl kremówki
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
2 białka
Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć zmiksować na najwyższych obrotach z mlekiem z puszki, wlać do tortownicy zostawić w lodówce do stężenia. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić ubić kremówkę i cukier, pod koniec ubijania osobno ubić białka i dodać je do kremówki z żelatyną. Masę wylać na warstwę mleczną, zostawić do stężenia, drugą galaretkę przygotować w 2/3 ilości wody podanej na opakowaniu tężejącą wylać na wierzch deseru i schłodzić.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/07/ptasie-mleczko.html