Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .sobota, 18 lipca 20152
galaretki dowolny smak1
mleko w puszce niesłodzone3,5 łyżeczki
żelatyny1 szkl kremówki3 łyżki
cukru1
cukier waniliowy2
białkaJedną
galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć zmiksować na najwyższych obrotach z
mlekiem z puszki, wlać do tortownicy zostawić w lodówce do stężenia.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej
wody, ostudzić ubić kremówkę i
cukier, pod koniec ubijania osobno ubić
białka i dodać je do kremówki z
żelatyną. Masę wylać na warstwę
mleczną, zostawić do stężenia, drugą
galaretkę przygotować w 2/3 ilości
wody podanej na opakowaniu tężejącą wylać na wierzch deseru i schłodzić.