Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 20 marca 2015sok z 1
cytryny,sok i skórka otarta z 1
pomarańczy.1 łyżeczka
cukru sólChrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilością wrzątku.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tej samej tarce. Do
jabłek dodać sok z
cytrusów i
skórkę pomarańczową. Połączyć
jabłka z
chrzanem, dokładnie wymieszać i doprawić
cukrem oraz
solą. Sos można zabarwić na żółto odrobiną
kurkumy lub szczyptą
szafranu, rozpuszczoną w 1 łyżce gorącej
wody.