ßßß Cookit - przepis na Sos chrzanowy ze skórką pomarańczową

Sos chrzanowy ze skórką pomarańczową

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
piątek, 20 marca 2015
sok z 1 cytryny,
sok i skórka otarta z 1 pomarańczy.
1 łyżeczka cukru sól
Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tej samej tarce. Do jabłek dodać sok z cytrusów i skórkę pomarańczową. Połączyć jabłka z chrzanem, dokładnie wymieszać i doprawić cukrem oraz solą. Sos można zabarwić na żółto odrobiną kurkumy lub szczyptą szafranu, rozpuszczoną w 1 łyżce gorącej wody.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/03/sos-chrzanowy-ze-skorka-pomaranczowa.html