Wykonanie
45 dag mrożonych
krewetek,1
czerwona papryka 15 dag15 dag
pieczarek,25 dag
sera mozzarella,3/4 szklanki gęstej
śmietany 18%4 dag startego
parmezanu,35 dag
makaronu wstążki,1 ząbek
czosnku,3 łyżki
oleju,
sól,
pieprzKrewetki rozmrozić, opłukać zimną
wodą i osączyć.
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski.
Czosnek obrać i posiekać.
Mozzarellę zetrzeć na tarce do jarzyn lub pokroić na małe kawałki.
Makaron ugotować, odcedzić i trzymać w ciepłym miejscu.W dużym rondlu rozgrzać
olej i smażyć na nim
krewetki, dodając kolejno
paprykę,
pieczarki oraz
czosnek. Zmniejszyć ogień, dodać
mozzarellę, wlać
śmietanę, posolić i popieprzyć. Podgrzewać, mieszając, aż
ser się roztopi. Wsypać
parmezan i zamieszać.
Krewetki połączyć z
makaronem. Podawać od razu.