ßßß Cookit - przepis na Krewetki po włosku

Krewetki po włosku

Wykonanie

45 dag mrożonych krewetek,
1 czerwona papryka 15 dag
15 dag pieczarek,
25 dag sera mozzarella,
3/4 szklanki gęstej śmietany 18%
4 dag startego parmezanu,
35 dag makaronu wstążki,
1 ząbek czosnku,
3 łyżki oleju,
sól,
pieprz
Krewetki rozmrozić, opłukać zimną wodą i osączyć. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski. Czosnek obrać i posiekać. Mozzarellę zetrzeć na tarce do jarzyn lub pokroić na małe kawałki. Makaron ugotować, odcedzić i trzymać w ciepłym miejscu.
W dużym rondlu rozgrzać olej i smażyć na nim krewetki, dodając kolejno paprykę, pieczarki oraz czosnek. Zmniejszyć ogień, dodać mozzarellę, wlać śmietanę, posolić i popieprzyć. Podgrzewać, mieszając, aż ser się roztopi. Wsypać parmezan i zamieszać. Krewetki połączyć z makaronem. Podawać od razu.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/01/krewetki-po-wosku.html