ßßß Cookit - przepis na Surówka z patisonów

Surówka z patisonów

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
czwartek, 27 listopada 2014
2 młode patisony (40 dag),
2 pomidory (25 dag),
1 cebula (10 dag)
SOS
2 łyżki oleju słonecznikowego,
2 łyżki soku z cytryny,
cukier, sól
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, osączyć i pokroić na ósemki. Patisony umyć i zetrzeć na tarce do jarzyn. Warzywa wymieszać. Przygotować sos: olej połączyć z sokiem z cytryny, posolić raz posłodzić . Warzywa polać sosem i jeszcze raz wymieszać.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/11/surowka-z-patisonow.html