Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .niedziela, 27 kwietnia 201450 dag
truskawek świeżych lub mrożonych,2 1/2 szklanki
śmietanki 12-procentowej,5 łyżek
cukru pudruTruskawki przebrać, umyć, osączyć, oczyścić z szypułek (
owoce mrożone rozmrozić) i zmiksować lub przetrzeć przez sito.
Śmietankę ubić z
cukrem. Stopniowo dodawać przecier
truskawkowy, nadal ubijając.
Napój oziębić i podawać z kostkami
lodu.(4 porcje)