Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .niedziela, 27 kwietnia 20141/2
banana (10 dag),1jabłko (10 dag),2 łyżki
soku z cytryny,1 łyżka
cukru pudru,1 łyżeczka
cukru waniliowego,1 szklanka
zsiadłego mlekaBanan obrać i pokroić na małe kawała.
Jabłko opłukać, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, również pokroić na małe kawałki i zmiksować razem z
bananem w blenderze. Dodać
sok z cytryny,
cukier puder,
cukier waniliowy oraz
zsiadłe mleko i ponownie zmiksować. Rozlać do szklanek.Podawać z kostką
lodu.(2 porcje)