Wykonanie
Zachęca nie tylko smakiem,ale i kolorami.U mnie w domu trafiła na listę "do częstego przyrządzania",co oznacza,że została zaakceptowana przez moich dwóch kulinarnych krytyków:)Zdanie młodszego w kwestii
zieleniny bardzo się liczy,bo on niestety stroni od takich dodatków.Tym bardziej więc ucieszył mnie jego pusty talerz po obiedzie:)

źródło - tu z moimi zmianami1 średni
brokuł1
marchewka1
jabłkogarść
suszonej żurawiny - mogą być
rodzynki,ale z
żurawiną nam bardziej smakowałotrochę
ziaren słonecznika - w oryginale są
orzechy włoskie1
szalotka2 łyżki
majonezu2 łyżki
jogurtu nat.kilka kropli
soku z cytrynypół łyżeczki
cukrusól i
pieprzBrokuła dzielę na malutkie różyczki i gotuję w osolonym wrzątku nie dłużej niż 3 min.żeby
brokuł był al dente.
Jabłko myję,usuwam gniazda nasienne i nieobrane kroję w słupki,
marchewkę ścieram na grubej tarce,
cebulkę kroję w kostkę.Wszystkie składniki mieszam w misce,dodaję
żurawinę i
słonecznik,polewam sosem po wymieszaniu jego składników.Smacznego!!!