ßßß Cookit - przepis na Paprykarz z makrelą w oleju :)

Paprykarz z makrelą w oleju :)

nazwa

Wykonanie

Pamiętacie paprykarz z dawnych lat?Warzywa z ryżem i rybą stanowiły całkiem smaczny dodatek do pieczywa.U mnie w domu obecnie paprykarz poszedł w zapomnienie,ale gdy zobaczyłam pastę a'la paprykarz u Kasi (klik) wróciły wspomnienia z dzieciństwa i przyznam szczerze,że nie myslałam nigdy o tym,by przyrządzić paprykarz domowym sposobem.Kasia w swojej paście pominęła rybę,a ja jednak chciałam,by mój paprykarz jak najbardziej przypominał ten kupny więc zasugerowałam się tym przepisem,jednak paprykarz przyrządziłam wg.własnego uznania nie trzymając się ściśle przepisu.
2 - 3 nieduże marchewki
1 pieruszka
kawałek selera
1 cebula
2 konserwy rybne - u mnie 2x 90 dkg makreli w oleju,waga po odsączeniu
koncentrat pomidorowy
sól,pieprz
3 ziarna ziela angielskiego
1 listek laurowy
słodka papryka w proszku
kilka kropli tabasco - opcjonalnie
2 - 3 łyżki ugotowanego ryżu
Warzywa ścieram na grubej tarce.Na patelni rozgrzewam olej z konserw,wrzucam ziele angielskie i listek laurowy oraz warzywa,smażę do miękkości,następnie wyjmuję przyprawy.Ryby rozdrabniam widelcem,dodaję do ostudzonych warzyw,dodaję ryż oraz przyprawy.Gotowy paprykarz podaję z pieczywem.Smacznego!!!
Źródło:http://agusiowegotowanie.blogspot.com/2015/01/paprykarz-z-makrela-w-oleju.html