Wykonanie
Pamiętacie paprykarz z dawnych lat?Warzywa z
ryżem i
rybą stanowiły całkiem smaczny dodatek do
pieczywa.U mnie w domu obecnie paprykarz poszedł w zapomnienie,ale gdy zobaczyłam pastę a'la paprykarz u Kasi (klik) wróciły wspomnienia z dzieciństwa i przyznam szczerze,że nie myslałam nigdy o tym,by przyrządzić paprykarz domowym sposobem.
Kasia w swojej paście pominęła
rybę,a ja jednak chciałam,by mój paprykarz jak najbardziej przypominał ten kupny więc zasugerowałam się tym przepisem,jednak paprykarz przyrządziłam wg.własnego uznania nie trzymając się ściśle przepisu.
2 - 3 nieduże
marchewki1
pieruszkakawałek
selera1
cebula2
konserwy rybne - u mnie 2x 90 dkg
makreli w oleju,waga po odsączeniu
koncentrat pomidorowysól,
pieprz3 ziarna
ziela angielskiego1
listek laurowysłodka papryka w proszkukilka kropli
tabasco - opcjonalnie2 - 3 łyżki ugotowanego
ryżuWarzywa ścieram na grubej tarce.Na patelni rozgrzewam
olej z konserw,wrzucam
ziele angielskie i
listek laurowy oraz warzywa,smażę do miękkości,następnie wyjmuję
przyprawy.
Ryby rozdrabniam widelcem,dodaję do ostudzonych warzyw,dodaję
ryż oraz
przyprawy.Gotowy paprykarz podaję z
pieczywem.Smacznego!!!