Wykonanie
Szkoda,że tak szybko znikły...Były naprawdę smaczne.Ostatnie dwa udało mi się ująć na zdjęciu,bo głodny M.już na nie czekał przy
stole.Nieco zmodyfikowany przepis pochodzi z książeczki"Obiady na cały rok".

50 dkg
mięsa mielonego3 łyżki
bułki tartej2
jajkaposiekana
natka pietruszkisól i
pieprzsos:2-3 średnie
porytrochę
masła do podsmażenia1 łyżka tartego
chrzanuok.50 ml
śmietanysól i
pieprzMięso mieszam z pozostałymi składnikami,formuję pulpety.W garnku,do gotującej się
wody wrzucam pulpety i gotuję ok.30 min.Na patelni podsmażam na
maśle pokrojone w półpasterki
pory,doprawiam
solą i
pieprzem,zalewam
śmietanką i lekko podduszam.Na koniec dodaję
chrzan.Sos można zagęścić
mąką rozpuszczoną w wywarze z pulpetów-ja tą czynność pominęłam.Smacznego!!!