Wykonanie
Po tym,jak okazało się,że rolada smakowała wszystkim domownikom postanowiłam zrobić kolejną,ale w nieco innej wersji.Tym razem nie zwijałam rolady,a jedynie wymieszałam dodatki z
mięsem.Wyszło równie smacznie.

80 dkg mielonego-ja użyłam z
indyka10-15 dkg startego na tarce
żółtego sera-u mnie
cheddar1
bułka czerstwa do namoczenia w
mlekuodrobina
mleka do moczenia
sól,
pieprz,
majeranek1 płaska łyżka delikatnej
musztardy1-1,5 łyżki
mąki2
jajka1,5
papryki-użyłam1 żółtej i pół czerwonej-kroję w średnią kostkę1 łyżeczka ostrej mielonej
paprykiświeża
natka pietruszki-siekam drobno
Bułkę moczę w
mleku,miękką odciskam i
daję do miski.Dodaję resztę składników,przyprawiam i powstałą masą wykładam natłuszczoną formę keksową.
Mięso piekę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku nieco ponad godzinę.Czas pieczenia trzeba dostosować,mój piekarnik wymaga tego,by
mięsa były pieczone nieco dłużej.Po upieczeniu
mięso studzę w formie i zupełnie zimne wyjmuję.Wykorzystuję je do kanapek pokrojone w plastry.Smacznego!!!