Wykonanie
Przepis pochodzi z małej książeczki "109 przepisów na pyszne obiady" z niewielką zmianą.Zbyt mocno się podsmażyły,ale nie zaważyło to na ich smaku,który był trafiony.Kotlety w moim domu trafiają na listę "do ponownego zrobienia":)

50 dkg mielonego - u mnie z
indykapół op.
sera Favita - kroję w kostkę1
cebula - kroję w kostkę2 ząbki
czosnku - siekam drobno1
bułka do namoczeniaświeża
natka pietruszki - ilość wg.uznania
bułka tarta do obtaczania kotletów1 łyżeczka
oreganosól i
pieprz do smakutłuszcz do smażenia
Bułkę moczę w wodzie,gdy zmięknie,odciskam i dodaję do miski,do której wkładam
mięso,
przyprawy oraz posiekaną
natkę.
Ser dodaję na końcu,żeby bardzo nie rozgniótł się podczas mieszania składników.Z masy formuję kotlety,obtaczam w
bułce tartej i smażę na złoto na rozgrzanym tłuszczu.Serwuję z surówką.Smacznego!!!