ßßß
Cookit - przepis na Pyszne ciasto z migdałami oraz jagodami i czerwonymi porzeczkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pyszne ciasto z migdałami oraz jagodami i czerwonymi porzeczkami
Składniki
Mąka pszenna
Masło
Proszek do pieczenia
Słonecznik
Płatki migdałowe
Cynamon
Cukier
Jajko
Jagody
Porzeczki
Cukier puder
Wykonanie
Jest to kolejne z tych szybkich i łatwych ciast (tutaj jedna z jego wersji:). Tym razem z
jagodami
i
porzeczkami
. Dodałam tutaj
migdały
oraz
pestki słonecznika
. Troszeczkę
cynamonu
i na koniec
cukier puder
- najlepsze ciasto w środku lata mamy gotowe!
/tortownica około 21 cm/280g
mąki pszennej
150g
masła
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
50g pestek
słonecznika
50g
płatków migdałów
1/2 łyżeczki
cynamonu
150g zwykłego
cukru
2
jajka
150g
jagód
150g czerwonych
porzeczek
pół szklanki frużeliny porzeczkowej
cukier puder
Blachę wyłożyć papierem.Do miski wsypać
mąkę
, dodać
masło
,
proszek do pieczenia
, pestki i
płatki migdałów
,
cynamon
oraz
cukier
. Wymieszać łyżką lub mikserem. Wbić
jajka
i ponownie bardzo dokładnie wymieszać. Połowę masy wyłożyć na blachę i dokładnie docisnąć do dna. Posmarować je delikatnie frużeliną i wyłożyć
jagody
oraz
porzeczki
. Lekko oprószyć pozostałym
ciastem
. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 60 minut, do suchego patyczka.Przed podaniem posypać
cukrem pudrem
.Smacznego!
Źródło:
http://enunplato.blogspot.com/2014/07/pyszne-ciasto-z-migdaami-oraz-jagodami.html
Przepisy powiązane
Krucha tarta porzeczkowa z bezą
Krucha tarta porzeczkowa z bezą
Krucha tarta porzeczkowa z bezą
Krucha tarta porzeczkowa z bezą
Krucha tarta porzeczkowa z bezą
Składniki powiązane (0)