Wykonanie


W końcu kupiłam karob. No i dziś się w nim zakochałam! Cudowny, lekko karmelowy smak. No i wyszło jedno z lepszych ostatnio połączeń! Na dobry początek weekendu :)przepis:45g
płatków owsianychpół
cukinii3/4 szklanki płynów (u mnie
woda i
mleko)kopiasta łyżeczka karobułyżeczka
miodu2
śliwkiłyżeczka
jagód goji
suszona figałyżeczka
syropu klonowegołyżeczka tahinido obsypania: ziarenka "
Słoneczne Pola"W garnuszku zagotowujemy mleko/wodę, wsypujemy
płatki owsiane i ścieramy
cukinię na tarce. Czekamy aż zgęstnieje, dodajemy
miód i karob i mieszamy.
Jagody goji zalewamy
wodą, a
śliwki dusimy z dodatkiem
syropu klonowego.
Figę kroimy na małe kawałeczki (drugą można zostawić do podania). Owsiankę blendujemy, dodajemy pokrojoną
figę, przekładamy do miseczki. Podajemy ze
śliwkami,
jagodami goji, ziarenkami i tahini.Po wymieszaniu smaki się cudownie łączą!pytania?-ASKinstagramUdanego piątku :)