Wykonanie
Już potreningowa, naprawdę najgęstsza owsiana! Bardzo mocno czekoladowa, bardzo mocno daktylowa. Plus na moim ukochanym karmelowym Dilmahu. Dawno się tak nie najadłam.Dobrze rozpoczęty poranek, zaraz zakupy, a
potem na babciny obiadek. Miłego dnia! :)przepis:ok.40g
płatków owsianychłyżka lnu mielonegoniepełna szklanka karmelowej
herbatyniepełna szklanka
mleka (u mnie
sojowe)spory kawałek
cukiniibrzoskwinia ufogarść
daktyliłyżeczka gorzkiego
kakaosłodzidło (u mnie
stevia)do podania:
wiórki kokosowe,
figiHerbatę zagotować,
cukinię zetrzeć na tarce i wrzucić do
herbaty, dodać
płatki owsiane,
mleko, pokrojoną
brzoskwinię, len mielony,
kakao, posłodzić i mieszać, żeby wszystko mocno zgęstniało (trzeba uważać żeby z lnu nie porobiły się grudki).
Daktyle pokroić (ja połowę wrzucam do owsianki, a resztę zostawiam do podania). Podawać z ulubionymi dodatkami.