ßßß

nocna orzechowo-bananowa owsianka na mleku sojowym z maca oraz daktylami podana z waniliowym puddingiem chiaovernight peanut butter-banana oatmeal with soy milk, maca and dates served with vanilla chia puddingSkładniki:
5 łyżek płatków owsianychkopiasta łyżeczka proszku z korzenia maca biokilka posiekanych suszonych lub świeżych daktyliporządna łyżka masła orzechowego (tu: crunchy, 100%)1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: sojowe)1/2 dużego dojrzałego bananaPłatki owsiane zalać na noc mlekiem – wymieszane wraz z maca, daktylami i masłem orzechowym. Rano rozgnieść banana na puree i dodać do owsianki. Wymieszać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!pudding chia : łyżka nasion chia, 1/3 szkl. mleka roślinnego, mielona wanilia, 1/4 rozgniecionego dużego banana(dodać rano) – wymieszać dwa razy wieczorem (drugi raz po godz. czy dwóch) – rano pudding będzie gotowy (dodać tylko banana); opcjonalnie można dosłodzićPotrafi ktoś zatrzymać czas? Upływa jak szalony, niczym błyskawica. Jednak, to chyba dobrze… Znak, że przyjemnie mija. Poza tym, coraz bliżej końca i nowego początku w moim życiu, co akurat bardzo mnie cieszyMiłego piątku!