ßßß
waniliowo-daktylowy cukiniowy krem owsiany z maca podany z suszonymi bananami, suszoną białą morwą, gorzką czekoladą 99% oraz tahinivanilla, dates and zucchini oat cream with maca served with dried bananas, dried white mulberries, dark chocolate 99% and tahiniSkładniki:
5-6 łyżek płatków owsianychmielona wanilikilka posiekanych daktyli (świeże lub suszone)łyżeczka proszku z korzenia maca bio1/2 (średniej wielkości) cukinii (zetrzeć na tarce)szklanka mleka roślinnego (tu: owsiane)Płatki owsiane zalać na noc mlekiem wraz z wanilią oraz daktylami. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami, a następnie gotować do zgęstnienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Zaraz na zajęcia wybywam, ostatnie takie sobotnie w tej szkole. Potem czas na odpoczynek i oczywiście dalszą naukę. Dziś sobota… naleśniki będę smażyć 😉 Pogoda dopisuje. Słońce budzi mnie rano. Chce się żyć!Miłego weekendu!