Wykonanie
Ciasto które nie może się nie udać. Banalnie proste i szybkie do wykonania. Naprawdę trzeba się dobrze postarać aby je zepsuć;)
Biszkopt miodowy przełożony
kremem śmietankowym z dodatkiem przepysznego
orzechowego karmelu i
płatków migdałowych rozpieści nie jedno wybredne podniebienie.Serdecznie polecam ;)

Składniki:6
jajekszklanka
mąki krupczatki0,5 szklanki
mąki pszennej tortowej1/4 szklanki
cukru1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia6 łyżek naturalnego
miodu500 ml kremówkiopakowanie
żelatyny deserowej2 łyżki
cukru pudrułyżka
aromatu waniliowego100 g
migdałów w płatkachpuszka kajmaku
orzechowegoWykonanie:
Białka oddzielić od
żółtek i ubić je na sztywno. Do ubitych
białek dodawać
cukier i cały czas mieszać. Następnie dodać
żółtka, wymieszać.
Mąkę krupczatkę,
tortową i
proszek do pieczenia przesiać i dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Na sam koniec dodać
miód i całość wymieszać do połączenia się składników. Gotowy
biszkopt wyłożyć na blaszkę i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na pół.Na dolny
biszkopt wyłożyć 1/4 opakowania kajmaku, wyrównać. W osobnej miseczce ubić na sztywno kremówkę, dodać
cukier puder oraz
aromat waniliowy, wymieszać.
Żelatynę deserową rozpuścić według przepisu na opakowaniu i dodać do kremówki. Ubitą kremówkę wyłożyć na pierwszy blat, wyrównać, przykryć drugą połową
biszkoptu. Na górę ciasta wyłożyć resztę masy kajmakowej i posypać
płatkami migdałowymi. Schłodzić. Najlepsze ciasto jest drugiego dnia;)Smacznego ;)