ßßß
Składniki:3 jajka100 g masła3 łyżki cukru4 łyżki mleka60 g wiórków kokosowych215 g mąki pszennej
Ponadto:serek śmietankowy typu Almette5 łyżek kremu czekoladowegoPolewa kakaowa:2 łyżki mlekałyżka masłaniepełna szklanka cukru pudru3 łyżki kakaoWykonanie: Wszystkie składniki umieść w misce (mąkę należy przesiać) i dokładnie wymieszaj aż uzyskasz jasną masę, gotową wylej na blaszkę i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasto wystudź a następnie bardzo dokładnie rozkrusz. Do pokruszonego ciasta dodaj 110 g serka typu Almette (śmietankowy), oraz 5 łyżek kremu czekoladowego, wszystko dokładnie wymieszaj, ciasto powinno być zwarte. Następnie uformuj je w kulki i wsadź do lodówki na około 20 minut.W tym czasie przygotuj polewę. Wszystkie składniki umieść w garnuszku i podgrzewaj do czasu, aż cukier się rozpuści a masa będzie jednolita. Następnie umaczaj w polewie patyczek i wsadź go w środek ciasteczka, odstaw na chwilę aby przyległ do ciasta. Gdy ciasto "sklei się" z patyczkiem obtocz całe ciasteczko w polewie, zostaw do zastygnięcia polewy.Do obtoczenia ciasteczek będzie się nadawała także czekolada czy specjalna polewa do cake pops.Smacznego;)