ßßß
Cookit - przepis na Zupa z buraków i jarmużu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa z buraków i jarmużu
Składniki
Bulion warzywny
Jarmuż
Burak
Marchew
Bulion
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól morska
Pieprz
Sok z cytryny
Wykonanie
Uwielbiamy
botwinkę
i strasznie za nią tęsknimy podczas zimy. Ale zimą mamy
jarmuż
, więc dlaczego by go właśnie w ten sposób nie wykorzystać? :)
Składniki:2 litry
bulionu warzywnego
100
jarmużu
2 średnie
buraki
2
marchewki
(pozostałe z
bulionu
)3
liście laurowe
3 kulki
ziela angielskiego
(najlepiej zmielone)
sól morska
,
pieprz
1 łyżka
soku z cytryny
Przygotowanie:Z
bulionu
wyjąć warzywa, odłożyć.Wziąć tylko
marchewki
, pokroić w kostkę i odłożyć obok.
Buraki
obrać, pokroić w kostkę i gotować w
bulionie
do miękkości.Dodać
liście laurowe
,
ziele angielskie
,
sól
,
pieprz
i
sok z cytryny
.
Jarmuż
pokroić na kawałki (usunąć łodygi) i wrzucić do zupy.Gotować jeszcze ok 20 minut.Pod koniec wrzucić wcześniej pokrojoną
marchewkę
.
Źródło:
http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2015/02/zupa-z-burakow-i-jarmuzu.html
Przepisy powiązane
Botwinka
Pasta z buraków i fasoli
Barszcz ukraiński
Zupa z botwinki
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY
Składniki powiązane (0)