ßßß Cookit - przepis na Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka (migdałowo- kokosowe)

Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka (migdałowo- kokosowe)

nazwa

Wykonanie

Pyszne ciasteczka które znalazłam na tym blogu . Są kruche, ale i jednocześnie delikatnie wilgotne.
Przepis jest na troszkę większą porcję, można wszystko spokojnie podzielić przez dwa.
Składniki:
200 gram migdałów
200 gram wiórków kokosowych
200 gram mąki kukurydzianej
140 gram skrobi kukurydzianej
8 łyżek siemienia lnianego
pół szklanki syropu klonowego (lub innego zamiennika cukru)
120 ml wody
100 ml oleju
łyżeczka sody
Przygotowanie:
Migdały zmielić (w młynku do kawy). Siemię lniane zalać wrzątkiem.
Wszystkie składniki suche wymieszać, dodać mokre i znów wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem i piec w 180 stopniach 12 - 15 minut.
Można gotowe ciasteczka posypać stewią w pudrze.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2015/01/weganskie-i-bezglutenowe-ciasteczka.html